Posts

Showing posts from October, 2013

Ketentuan Illahi..

Assalamualaikum inche blog..sudah lama kita tak bersua muka..
Coretan kali ini cuma sekadar apa yg sy lalui setakat nie pada semester baru ni..terlalu banyak perkara yg berlaku..ada baik, ada gembira bahagia, ada juga melukakan dan menyakitkan hati..kadang2 sy rasa terlalu banyak emosi yg sy rasai hingga rasa nak jadik heartless untuk semingguuuu...huuu..
Fitrah seorang manusia itu mang penuh dengan perasaan..terlalu banyak kenangan..ada baik dan ada buruk..ada menyenangkan ada menyakitkan..kdg2 sy tkut tkut dgn kenangan..tkut untuk membuat kenangan yg bru..tkut untuk memulakan ikatan yg baru..mungkin sy paranoid atau sy mang paranoid untuk rasa apa yg sy pernah rasa dulu..tpi kadang2, disebabkan apa yg sy dah rasa dulu, membuat sy lebih bersedia dengan segala kemungkinan..membuat sy rasa lebih kuat dan tabah..
Apakah maksud disebalik pertemuan demi pertemuan..takdir kah? jodoh kah? satu peringatan kah?
Adakah Maha Pencipta ingin menguji sy lg dengan ikatan ini..sy ingin jadik kuat d…

Makan2 di Korea..

Assalamualaikum..hehe..makan2 di Korea?..hehe..Di mana? Di Seoul Garden..SCM
Ari nie ktorg celebrate hasil kerja keras memerah keringat, membanting tulang mencari rezeki..hehe..sehari je enjoy dan lepas tuh abis..haha..terlalu banyak perkara yang telah berlaku 3 minggu pertama di palam which i don’t know how to put all of it into words..into simple words..but i guess the word ‘money’ can explain it all..hmm
Kenapa money? Sebab semuanya berkait dgn duit..3 minggu di palam, duit keluar mngalir macam air..keluar duit dri bank terus abis..mostly sem nie duk beli buku je manjang..sy mohon dan harap sangat2 sem nie akan lebih baik dari sem lepas..ok, kita masuk balik topik seoul gardenn..hehe
Sebenarnya hasrat di hati nk g korea tapi tak berpeluang, so dapat pegi seoul garden pon jadilah..dah lama sangat nk pegi..selama nie lalu je depan kedai tuh, tak berani nak masuk, dan akhirnya malam nie masuk..haha..semuanya tanpa dirancang..hehe..nak kata dirancang pon bole jugak..haha..rancang dalam ma…