RSS

Keliru

Assalamualaikum...
kali ini sy tak tahu nak tulis ape cuma sy rasa bila sy tulis blog, sy akan rasa lega..



that's why i'm writing this eventhough i dunno what to write...
many thing puzzled me..i even confused with my own feeling..
the truth is i am quite boring right now
and when i am lonely and got nothing to do...
i start to think a lot about my life
what is my goal and my achievement so far...
i am very far from my goal
and sometimes i don't see anything in front of me
 just like my path is dark..
although i cannot see whats coming in my path, 
i do know that He is always by my side
i can always seek His advice and help to keep walking in my journey to success
i know i am strong enough
but still sometimes i am weak..
i still cannot overcome my feeling
but still it keep healing as day goes by..
i dunno what else to write..
but to anyone that reads my writing
please pray for me
to be more strong, more happy, more redha
so that, i am becoming
the old Nur Farahim..
i want to be the old me that 
happy and just be myself...
heheheh

enough said then...
23:06
September 17, 2011
in KPN9

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

City Hunter...

Assalamualaikum..pembuka kata..



Sy dah abis tgok city hunter...mang korea adalah dugaan terbesar sy bila cuti...
btol la pe awk kata Nur Qaasimah...sy rasa sy x mungkin bole abaikan kpop sbb sy suke sgt2..huhuu


City hunter sgt2 la best..heheh...sy harap xdelah org yg mempunyai kehidupan macam ciity hunter sbb hidup dia sgt complicated and lonely....citer tuh buat sy pk byk...semua org yg senyum dan bahagia luaran mungkin adalah orang yang paling sengsara dalamannya...mungkin ayat ni common tapi apa yang sy ingin tegaskan ialah Ikhlaslah menghadapi hidup yg Dia tetapkan untuk kita..kita mungkin x bahagia tapi mungkin senyuaman kita telah membahagiakan orang yg kita sayang..bg sy, itu cukup untuk buat sy gembira walau pada dasarnya sy tgh sedih...


Watak Kim Na Na dlm citer tuh sgt tabah dan kuat mental dan fizikal...even luaran dia nampak happy je manjang tapi dalaman dia xla happy sgt..dia sgt berani tuk luahkan pe yg dia rasa..dan dia bersikap dingin kat org yg dia suke untuk kebaikan org tuh..sy suke sgt watak Kim Na Na...nak jadik camtuh..tabah je even tak tahu sama ada dorg nye kisah ciinta happy or sad ending...


even City Hunter cuma sebuah cerita dan bukan real life...tapi ia terkesan di hati sy...sy xnk org yg sy syg menangis dan sakit kerana sy...sy lebih rela sy yg sakit dan sedih tapi kalu sakit dan sedih tuh tuk kebaikan dia..itulah yg terbaik untuknya....


Akhir kata...city hunter sgt bez sbb ia bukan sekadar cerita cinta tapi penuh dengan pengajaran dan kisah yg menggamit tuk tgok lagi sekali...berkorban tuk cinta bukan mudah tapi manis jika dia bahagia....


13:04
september 15, 2011
tgh dgr lgu dri blog a step towads me..cute..
City Hunter  nomu2 best..heheh 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sayang itu bahagia bukan menyakitkan

Assalamualaikum pembuka bicara....

rasa sayang or suka seseorang tak salah..tapi kaluu ia mendatangkan kekotoran hati...better keep it to yourself..
tapi kalu tak tahan, luahkan pada yang Satu..dia akn tolong kita cara untuk atasinya...


meskipun susah dan sy sendiri belum berjaya atasi apa yang sy rasa tapi sy rasa kuat dengan adanya Maha Pencipta sy di sisi sy...semoga semua orang bahagia dengan pasangan masing2..ada dengar cerita sedih tentang kwn2... dan ada juga cerita bahagia..


sy inginkan semua org bahagia dalam hidup dan jalan yg dipilih masing2..sesiapa yg belum menemui sesiapa..jgn bersedih..dan relakan org yg kita syg bahgia dengan jalan yg dipilihnya...satu saat nanti akan tiba seseorang yg ditakdirkan untuk kita...be patient k...


kata pujangga cinta...
cinta bukan untuk dimiliki...bukan untuk ditangisi..tapi untuk dimengerti..
berkorban untuk org yg disayangi mudah tapi boleh kalau itu untuk kebaikan dia..
tabahkan hati dan doakan yg terbaik buat dia..
buat Faizah Amethyst...tabahkan hati anda...
andai dia untuk kamuu , dia pasti kembali bila tiba saatnya...


semoga Maha Pencipta bagi kekuatan buat semua kwn2 sy supaya terus kuat dalam perjalanan ini..
ujian perasaan yg paling susah untuk kita hadapi tapi kita pasti boleh kerana kita kuat...


hati ini tidak kuat....rasa sedih ingt dia..bila lah rasa ini akn hilang...sy pasti times will heals wounds even it is more than i can handle..time usually heals everything..just it takes quite a long time...be tough Balqis...


akhir kata..kuatlah untuk org yg sayangi kita...kita pasti inginkan org yg sayang kita x sedih sebab kita kan...hargailah org yg sayangi kita dan Maha Pencipta kita...Dia ada untuk kita anytime we need Him...


percayalah dengan ketentuannya...coz there's always a rainbow after rain...jaga hati...


12:41
September 15, 2011
loving is not a crime....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 Syawal

Assalamualaikum...
Pembuka coretan kali ini...
Ramadhan yg tlah pergi digantikan dgn syawal..tahun ini ulang thun kelahiran sy mengikut kalendar masihi jatuh pd bulan syawal...semoga syawal ini bg kebahagian yg eternal pd sy..InsyALLAH...

Kepada semua yg wish bday sy..terima kasih..first person adalan Nurul Azreen bt Husni..slepas tuh adk2 sy and kwn2 uitm sy..tenkiu ingt..hehe..nasib baik de fesbuk kan..snang nk ingt bday coz fesbuk tlong ingtkan..sy doakan semoga semua org happy dan bahagia pada bday sy..

Nie ari terakhir kat umah..mlm nie tdo umah mmber coz pg sok ahad akn balik k pilah..rasa xnk balik tapi masih byk ag urusan x selesai..lappy sy sakit lagi..dah x tahu nk buat mcm mane lg..asik sakit aje...sy on terus rasa xsenang bila lappy sakit..rasa mcm kosong..ntahla..lappy dah mcm bespren sy..sy rindu lappy sy..nie pnjam lappy cik EDEN..hehe..siapakah cik EDEN???

Hidup ini bukan milik kita kan..kita cuma pinjam je..sampai masa, kita kna pulangkan balik..masa tulah Tuan yg bagi pinjam akan tilik kita sama ada kita jaga baik2 tak ape yag dah dibagi pinjam...so,kenala jaga baik2 ape yg dibagi pinjam..sebagai manusia yg baik dan semakin baik dari hari ke hari, kita mestilah cuba untuk baiki kehidupan kita supaya kehidupan kita ini bermakna dan tidak sia2..niat kita untuk hidup mestilah sentiasa untuk Dia,The Only One..jika hidup ini bertunjangkan ape yg disyariatkanNya, InsyALLAH kita akan mendapat ketenangan dalam hidup ini..ketenangan hati kebahagiaan yg hakiki..ameen..

Semoga ketenangan dan kebahagiaan itu menjadi milik kita bersama...jom berusaha sama2..sy tahu sy xkan rasa sorang even lappy xde coz Dia selalu ada untuk sy dan kita semua..sy syg Dia sgt2..Maha pencipta sy..

Akhir kata, sy syg semua ikatan yg pernah sy jalinkan..semoga ukhuwah persahabatn ini membawa ke syurga....ameen...

3:55
September 3, 2011
5 Syawal 1432
Tq once again for all wishes...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang..:)