Posts

Showing posts from September, 2011

Keliru

Image
Assalamualaikum... kali ini sy tak tahu nak tulis ape cuma sy rasa bila sy tulis blog, sy akan rasa lega..



that's why i'm writing this eventhough i dunno what to write... many thing puzzled me..i even confused with my own feeling.. the truth is i am quite boring right now and when i am lonely and got nothing to do... i start to think a lot about my life what is my goal and my achievement so far... i am very far from my goal and sometimes i don't see anything in front of me  just like my path is dark.. although i cannot see whats coming in my path,  i do know that He is always by my side i can always seek His advice and help to keep walking in my journey to success i know i am strong enough but still sometimes i am weak.. i still cannot overcome my feeling but still it keep healing as day goes by.. i dunno what else to write.. but to anyone that reads my writing please pray for me to be more strong, more happy, more redha so that, i am becoming the old Nur Farahim.. i want…

City Hunter...

Image
Assalamualaikum..pembuka kata..



Sy dah abis tgok city hunter...mang korea adalah dugaan terbesar sy bila cuti...
btol la pe awk kata Nur Qaasimah...sy rasa sy x mungkin bole abaikan kpop sbb sy suke sgt2..huhuu


City hunter sgt2 la best..heheh...sy harap xdelah org yg mempunyai kehidupan macam ciity hunter sbb hidup dia sgt complicated and lonely....citer tuh buat sy pk byk...semua org yg senyum dan bahagia luaran mungkin adalah orang yang paling sengsara dalamannya...mungkin ayat ni common tapi apa yang sy ingin tegaskan ialah Ikhlaslah menghadapi hidup yg Dia tetapkan untuk kita..kita mungkin x bahagia tapi mungkin senyuaman kita telah membahagiakan orang yg kita sayang..bg sy, itu cukup untuk buat sy gembira walau pada dasarnya sy tgh sedih...


Watak Kim Na Na dlm citer tuh sgt tabah dan kuat mental dan fizikal...even luaran dia nampak happy je manjang tapi dalaman dia xla happy sgt..dia sgt berani tuk luahkan pe yg dia rasa..dan dia bersikap dingin kat org yg dia suke untuk kebaikan org…

Sayang itu bahagia bukan menyakitkan

Assalamualaikum pembuka bicara....
rasa sayang or suka seseorang tak salah..tapi kaluu ia mendatangkan kekotoran hati...better keep it to yourself..
tapi kalu tak tahan, luahkan pada yang Satu..dia akn tolong kita cara untuk atasinya...


meskipun susah dan sy sendiri belum berjaya atasi apa yang sy rasa tapi sy rasa kuat dengan adanya Maha Pencipta sy di sisi sy...semoga semua orang bahagia dengan pasangan masing2..ada dengar cerita sedih tentang kwn2... dan ada juga cerita bahagia..


sy inginkan semua org bahagia dalam hidup dan jalan yg dipilih masing2..sesiapa yg belum menemui sesiapa..jgn bersedih..dan relakan org yg kita syg bahgia dengan jalan yg dipilihnya...satu saat nanti akan tiba seseorang yg ditakdirkan untuk kita...be patient k...


kata pujangga cinta...
cinta bukan untuk dimiliki...bukan untuk ditangisi..tapi untuk dimengerti..
berkorban untuk org yg disayangi mudah tapi boleh kalau itu untuk kebaikan dia..
tabahkan hati dan doakan yg terbaik buat dia..
buat Faizah Amethyst...tabahk…

5 Syawal