RSS

My BFF + My former school


Assalamualaikum inche blog

2-3 hari nie sy rasa happy sbb byk perkara yg menunjukkan sy dah buat satu keputusan yg baik dalam menentukan kesihatan hati sy..hehe..

Baru-baru nie befday my BFF, BFF sejak skolah lagi..i miss her a lot..talking through the phone really make me miss all our good time at school..she got free call and had called me, we talked about all sort of things that happen to us recently and also try to sort out all the memories when we at school..its kinda reminds me of my former school..

Ok, sekarang nak citer pasal my BFF..she is very2 kind and a very2 understanding person. Each time, i had problem i would tell her about it and she will always help me to be patient, sort thing out for me and help me to accept thing the way they are. I am very grateful that she is my friend and i hope and wish she will always be my friend..

I am very happy and grateful that you are my friend SITI RAFIQAH ADNIN BINTI MOHD ROSDAN....nomu2 kamsahamida..semoga ukhuwah antara kita kekal hingga ke akhir hayat dan diberkati ALLAH SWT..mekaseh adnin.. :D

My former school, i miss it a lot because there is where all the bad, good memories that give me a start to how i am for today..i am grateful and sometimes i hate the unpleasant memories i had there..hmm...but it was a memories that maybe i would cherish someday.

Kadang2 memori yang kita ada bole membuatkan kita ketawa di kemudian hari kan..sy sampai termimpi tentang my former school, kesan drpd ktorg cuba mengingat kembali semua kenangan sewaktu di sekolah..dan kebanyakkanya sy dah banyak lupa..hehe..dan bila sy mimpi pasal kwn2 sekolah, sy mimpi pasal ktorg semua berkumpul and bwat reunion kat puncak alam..tapi yg anehnya pasal mimpi sy..tetiba muncul matlutfi..hahahah..

Dan yang paling sy aneh, watak sy lam mimpi sy nie..hehe..sy nie jadik BFF matlutfi..and mungkin sy awek dye kowt..sy pon tak pasti sgt status sy lam mimpi tuh...heheheh..mimpi yng menyenangkan hati sy..

Keputusan yg saya buat ialah sy dah lupakan sibajubiru dan semua yang berkaitan dgn dye..hehe..dan sy buat dgn hati yg tenang dan lapang..sy dan bertekad nak jadikan ape yg sy rasa kat sibajubiru sebagai satu kenangan yg indah lam hidup sy..hehe..supaya bila sy ingt balik someday, cuma yg best2 je..hehe..no more eyes leaking..

Dan akhirnya sy rasa sy dah bebas..hati sy dah sihat..hehe..no more sibajubiru..sy dah berjaya buang attachment sy..kredit jugak kat AZAH FATIHAH MOHD NAZRI...

Terima kasih My Creator sbb bg sy sma kwn2 yg baik, yg cuba ubah sy jadik lebih baik dan bentuk siapa sy pada hari ini..:)

Thank a lot2 to My Creator, ALLAH SWT for all the things that happen in my life..i’ll promise to be better..i will..:DD

17:45
July 25, 2013
~16 Ramadhan 1434
~his birthday would be the beginning of my new heart and the end of us.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anthem....by Hlovate


Assalamualaikum sma...so, skrg nk cter pasal novel yg bru je abis bce..heeh..
Da sap upload gmbr, then now, story time..n the novel chosen is by Hlovate...ANTHEM..

Sebenarnye novel ni dah lme beli..adik yg tolong belikan mase first2 novel ni kua dulu,,tpi xley nk bace lg sbb tgh bz n nak final da time tuh,...n reason yg terbesar adalah sbb novel nie kat umah..sy kat palam..heeh

Ok, pasal novel ni...its an islamic novel which are not too islamic..novel nie mcm contengan jalanan tpi versi perempuan..yg sgt2 best..the main input yg sy dapat dr novel nie adalah:

-          Don’t jugde a book by its cover(common kan tpi len taw lam novel nie...point of view yg berbeza)
-          Kebaikan mang ada lam setiap insan, n setiap org akan tertarik dgn kebaikan...dan jugak..hidayah tuh kita kna carik, bla Tuhan da bg hint sket2, kita kna carik Hidayah tuh dan cuba terima with open heart..

Novel nie bwat sy pandang dunia dari sudut yg berbeza...sebagai manusia, kita mang akan sentiasa ade sifat judgemental..tpi sifat tuh tak sepatunye ade sbab boleh merosakkan hubungan yg terbina dan hubungan yg mungkin terbina..so, sifat judgemental x sepatutnye ade, sbb tulah kua “don’t jugde a book by its cover” and jugak kua “tak kenal maka tak cinta”...sbb seseorang tuh mungkin berbeza selepas kita knal dye..dan mungkin jgak ade sifat2 dlm diri dye yg baik yg xde dalam diri kita...

There are few sayings in the novel that kinda make me feel something deep inside my heart..

-          “ You can’t control your emotion, but you can control your action”
-          “ And somebody once told me, DOSA tu ialah apa yang bergetar off-tune di hati”
-          “ Wrong is wrong even if everyone is doing it, And right is right even if you are the only one doing it”

Sma ayat2 nie bwat sy byk2 sgt2 pk..huu..and ayat first tuh sy rasa sma org bole rasa..mcm sy, sy skrg dh bole da la consider bole kawal my own emotion..hehe..good for me..dulu mang sy xleh nk kawal sgt action sy klu involving Sibajubiru..dah mmg selalu camtuh, tpi since sy dh bole kawal hati skrg, sy bole la kawal diri drpd tgo dye kt fb, krna selalunya bkan ade pape yg pntg pon klu tgo..skrg bila pk balik, byk gak tindakan sy yg xbpe btol klu melibatkan dye..hmm..but i guess no more..hehe..

Klu pasal ayat no 2 tuh, sy dulu slalu sgt rasa cam tuh..bla blik dri kua jalan dgn kwn laki, akan terasa bende tuh dan sampai mata bole bocor..haha..tpi skrg x rasa sgt dh, mgkin sbb da x slalu sgt bwat perkara2 yg mcm tuh..skrg rasa mcm hati dh makin ok..hidup nie mang kena selalu ada perubahan kan, perubahan yang baik mang kena la consistent kan..so, i guess sy kena berusaha lagi kuat untuk menuju perubahan yg baik tuh.

Ha, ayat yg ketiga ni, mang random kan..dalam kehidupan seharian pon kita mang selalu nampak nie. Bende yg x bpe nak baik, mang akan ramai org praktikkan klu nak banding dgn bende2 baik. Sy pon salah seorang jugak inche blog. Tpi x ape, sma org bole berubah kalau dye berusaha dengan gigih dan jitu..hehe..and we must change for good, right, inche blog..

Selain daripada semua ayat2 diatas, satu ayat nie paling best..hehe..
“ We act on what we believe in. We’re the ones who decide on who and what we want to be We’re the one making the choices.”

So, make a good and a wise decision about our own life..it is ours not theirs no matter how much bad it seems in their eyes.

Walaupun novel nie, islamic part dye yg paling menyentuh hati dan jiwa, tpi still romantic part dye bole bwat sy sengih sorg2 and fall in love..hehehheeee..dalam novel nie Lee sgt2 sweet even mcm Hitler and Haikal sgt2 cool.. Hitler yg faham perasaan perempuan, and suke bg bunga kat Dash..rasa mcm nak bunga tetiba walaupun xdela suke sangat dengan bunga..haikal pulak, macam adik yg sgt perfect untuk dijadikan adik..haha..nak tahu, sila bace sendiri...

Overall novel ni sgt2 best, lagi2 bace masa bulan Ramadhan yang mulia nie..bole bwat kite jdik sentap, sedih, sengih sorg2 and terharu..nak tahu lebih lanjut kna la bce..hehe..

Akhir kata, thank you My Creator for giving me this book..i really love it..karya Hlovate xpernah mengecewakan..LOVE IT..:)

#kredit to my sis Nurul Wabilah sbb belikan novel nie..saranghae..n kumawo..

13:23
July 14, 2013
~5 Ramadhan 1433

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

NADAs Sem 2

Assalamualaikum....
ari nie nk cter pasal sem 2 as Nutrition And Dietetics students..
sem nie mang pnat an hopefully result sem nie sma ok..
gmbr nie sma random je..
all these are my friends












23:36
July 10, 2013
~Ramadhan....Home..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dreams

Assalamualaikum...


"Dreams, that's where I have to go
To see your beautiful face anymore"




iye..sy mimpi dye lg..bosan kan inche blog..
time stress pon dye bole muncul lam mimpi..haha
xthu la knp dye muncul tapi mimpi yg nie mang xley pkai la...sbb mang xmungkin kowt terjadi..haha
dye x mungkin akn dtg n begged me not to forget him and ask me to be his girl..haha
skrg hati sy dh x rase pape sgt..dah sembuh dgn jayanya..haha..
tpi lam mimpi tuh cam sweet lak bila pk2 balik..
dye dtg n said ape tah..dah lupe...hahah..tpi sweet la..

dh la mimpi mse mimpi pas subuh..tertido sambil bce note nutrition lifespan...
skrg bla mimpi dye xla rase mcm moved gler2 cuma still jgak akn pk pasal mimpi nie sampai esok..lalala~~
agaknye hati nie ske lg pk sal dye...hehe...

dreams is something that goes nowhere because it was never true..huu

nie bukti sy dah sembuh..hehe


happy je kan...hehe..
harap2 ape yg hati sy rasa kekal berpanjangan...
sy rasa hati sy dalam mode shutdown untuk adam..hehe

0.00
July 5, 2013
~exam DONE!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang..:)