Posts

Showing posts from March, 2013

Bukan Lelaki Syurga

Assalamualaikum..
“Seakan-akan Barirah sedang mengajar kita satu pengajaran cinta yang besar; kita tak mampu memaksa diri kita untuk mencintai seseorang sebagaimana kita tak mampu menghalang diri kita daripada mencintai seseorang!”
Ayat2 dalam novel bukan lelaki syurga karya Iqbal Syarie..dpt jugak sy habiskan setelah sekian lama..xdela lame sgt sebenarnye..sy bce bila sy mula masuk semester baru, so dalam sebulan jugaklah..byk kekangan so, skrg bru habis..tepat jam 10.26 pg 29 Mac 2013..
Novel nie dalam bentuk ebook dr seorang penulis blog yg sy ikuti..blog Bayyinat..byk pngajaran yg sy dapat dri novel ini..mengajar kita untuk menyelami jiwa seorang lelaki yg byk berubah..dari kehilangan insan terdekat di hati menjadi kekuatan untuk berubah..
Kaitan ayat di atas juga adalah menunjukkan kita bole memilih untuk berkahwin dengan org yg kita cintai meskipun org yg melamar kita tuh lebih tinggi nilai akhlaknya..kerana kita mengambil pngajaran drpd kish Barirah dgn Mughits. Barirah xmampu mnjala…

Hari2 Di Palam…

Image
Assalamualaikum inche blog
Ari ni terasa ingin mencoret sesuatu di sini sementara duk tggu burn citer kat lappy nie siap..so far, kelas2 sem ni sangat2 la meletihkan dan sy dh janji kat diri sendiri sem nie nak usaha double kuat..
Tpi unfortunately, usaha sy tak bape nk kuat lg..lepas abis klas je, mesti ngantok n rasa cam nak tdo..macam yg berlaku ari nie, sebenarnyer nak bangun balik kul 5.30 nk g aerobic , tpi terlajak..hahah
So, aerobic lam mimpi jela..haha..pg tdi lab, then lpas abis lab, de meeting jap..lepas abis meeting trus g mkn sbb lapar..lepas mkn lunch yg amek masa yg agak lama, terus tdo..hmm..sepatutnya takyah tdo tadi..tapi sebab rasa mcm letih sgt, tido jugak..hmmm
Kenapelah dgn sy ni, usaha tak kuat2 jugak nak study..sy WAJIB usaha n study lagi kuat sem ni, sebab nk cover cgpa sem lepas..huhu..skrg dah masuk mggu ke-3..mggu depan akan bermulalah segala test bagai..sy harap test sy akan baik2 saja..sy nak cgpa sy naik..huhu
Inche blog , sy janji sy akan usaha lagi..sy juga…

I wish You Were Here

Assalamualaikum inche blog..

I wish you were here…b4 this, every time I listen to this song..i’ll feel something sad inside but now, I no longer feel that king of feeling..maybe my heart had been healed and it is a good news to me..
I’m happy I no longer had those feeling..haha..these days being at palam, i’m making lots of memories..i hope I can keep all that in my heart..i no longer need him here..haha..i’m happy without him.. I wish he never here at the first place..i’m letting go of him..
I am reclaiming my heart and getting rid  all of the attachment in my heart..i’m am trying so hard..so, wish me luck inche blog..hehe…
19:27 March 16, 2013 ~trying to fix my own heart

LIfe..."My LIfe"

Image
Assalamualaikum inche blog....
sem baru dh mula, life baru kat palam dah mula...seminggu dh hmpir nak habis..rasa macam kejap je.. tgok cter I Miss You pon dah habis jgak..ending yg sedih tpi feeling xde sgt..haha..(so, xde sedih sgt)..
pengajaran dr citer, jgn menipu sbb akhirnya akan terbongkar jgak..terutamanya kat org2 yg kita syg..soal hati mang kita xley tipu..sekuat mane akal kata xsuke tpi klu hati kate suke..tetap akan berdegup kencang bila tgok org tuh..kan heart tuh cardiac muscle..mang bukan kawalan kite la..haha..xp
tpi yg bgusnye tuk sy, bla tgok citer nie kat palam nie, sy xrase terlebih feeling..so,xde la nk teringat2 sgt..hehe..bru seminggu tpi rasa mcm dh lame kat palam nie..dgn sem nie kna jdik klas rep subjek..terasa bahu jatuh..hahah..beban..tpi naseb bek lecturer baik n encem..hihi
mggu nie mcm2 bende bwat..first week mcm2 rase...tpi hari nie agak seronok..hehe..aktiviti of the day..my life for the coming years..5 - 10 years ahead...


cik ain yg gembira disamping…