RSS

Kadang-kadang

Assalamualaikum

Kadang-kadang hati terasa atau sakit...
Kadang-kadang air mata ini mengalir...
Kadang-kadang senyuman ini palsu...
Kadang-kadang kaki ini penat melangkah...

Terlalu banyak ‘kadang-kadang’ yg terjadi sehingga ‘kadang-kadang’ menjadi kebiasaanya..

Kebiasaannya hati ini terguris...
Kebiasaannya air mata ini terjatuh...
Kebiasaannya senyuman ini dibuat-buat...
Selalunya kaki akan berhenti seketika...

Namun perjalanan tetap diteruskan..
Kerana Dia meletakkan saya disini..
Kerana Dia percaya saya boleh berjaya sampai ke penghujungnya...
Kerana Dia tahu apa yang terbaik untuk saya...
Dan kerana Dia lah saya masih lagi mampu bertahan di sini...

Hati yang terguris..
Air mata yang jatuh..
Senyuman yang palsu..
Semuanya di simpan jauh di dalam...
HATI INI...

Percaya hanya pada Dia..
Percaya pada ciptaanNya nanti akan kecewa..
Berharap hanya pada Dia..
Berharap pada ciptaanNya juga akan kecewa..

Hati ini dan kadang-kadang sudah sebati...
Satu pertemuan sudah cukup untuk merawat hati ini...
Tidak perlu lagi pertemuan-pertemuan yang menambah lagi nanah di hati ini...

Kadang-kadang terluah, namun cuma sekelumit rasa..
Rasa-rasa yang tak terluah, disimpan jauh di dalam..
Agar tiada hati yang terguris dek kerana biasan rasa diri ini..

HAVE FAITH...

16:14
December 27, 2013

~final exam mood...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Same Things Happen Twice

same things happen twice..
guess what, this time its quicker..
maybe this time also..
i'm not lucky choosing a 'ship'
but boarding it..its not returning back..
ride until the end..
removing attachment..
don't put your trust on the air..
catch it and keep it tight..
hating myself...i should..
for not being able to speak up..
but My Creator always gave me..
strength and love I need..
so..don't hate myself..

so much things to say but no words can describe it..
how's life now..
only My Creator and me know..

23:27
November 27, 2013
~i want to love pathology...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Senyum~

Assalamualaikum...

senyum..kenapa kita senyumm..sebab ade sesuatu yg bwat hati kita rasa bahagia dan kita pon akan tersenyum..

sy suke dengan keadaan sekarang..sy tak terikat..hati sy dah suci balik..cuma bese la kan, kdg2 teringat jugakk...

tpi ade sorg nie yg akn buat sy senyum..hehe..xthu la senyum sbb bahagia or rasa best..haha..ntahlah cuma rasa nak senyum..hehe..macam senyum malu..

sy tak mengharap apa2, impikan jadik kenyataan jauh sekali..cuma sy suke dgn perasaan ini..selagi bole rasa camnie, sy akan rasainya...mungkin nanti da x bole rasa camnie..

skrg musim org kwen..rmai kawan2 sy yg dah melangkah ke era yg baru lam kehidupan..semua nampak bahagia sekali..sy ntah bila, tpi sy xla menantikan nya..sy cuma berharap langkah sy ke arah itu akan diberkati nanti..akan membawa sesuatu yg baru pada sy, keluarga sy..mngubah semuanya..

dan sebelum masa itu sampai, sy ingin berjaya menjadi seorang yg sy impikan..seorang yg bole mngubah insan lain melalui pemakanan..sy ingin jadik dietician yg berjaya..

selepas hospital visit ke hospital Sg Buloh..sy rasa sy dan makin clear dgn apa yg sy ingin cpai lam kehidupan sy ni..

sy ingin senyuman sy sampai pada org len,..org len bole senyum bahagia..episod duka tinggal jauh2..

nasihat pada diri, kuatkan semangat...percaya pada ALLAH SWT..ketentuan dan takdir NYA..

semoga impian tercapai...InshAllah..:)




We as NADA's Student~~

11:30
November 10, 2013
~doing immuno assignmt..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ketentuan Illahi..

Assalamualaikum inche blog..sudah lama kita tak bersua muka..

Coretan kali ini cuma sekadar apa yg sy lalui setakat nie pada semester baru ni..terlalu banyak perkara yg berlaku..ada baik, ada gembira bahagia, ada juga melukakan dan menyakitkan hati..kadang2 sy rasa terlalu banyak emosi yg sy rasai hingga rasa nak jadik heartless untuk semingguuuu...huuu..

Fitrah seorang manusia itu mang penuh dengan perasaan..terlalu banyak kenangan..ada baik dan ada buruk..ada menyenangkan ada menyakitkan..kdg2 sy tkut tkut dgn kenangan..tkut untuk membuat kenangan yg bru..tkut untuk memulakan ikatan yg baru..mungkin sy paranoid atau sy mang paranoid untuk rasa apa yg sy pernah rasa dulu..tpi kadang2, disebabkan apa yg sy dah rasa dulu, membuat sy lebih bersedia dengan segala kemungkinan..membuat sy rasa lebih kuat dan tabah..

Apakah maksud disebalik pertemuan demi pertemuan..takdir kah? jodoh kah? satu peringatan kah?

Adakah Maha Pencipta ingin menguji sy lg dengan ikatan ini..sy ingin jadik kuat dan keluar dri daerah paranoid ini..

Apa yg berlaku ada hikmahnya..dan sy sgt berharap semua yg berlaku nie ada hikmahnya..itu je yg membuat sy bertahan hingga ke penghujungnya...

saya akan bertahan sehingga ke pnghujung cerita..happy endingkah? sad endingkah..?

dan sy amat berharap bila sampai akhirnya, sy masih lagi mampu tersenyum bahagia atas semua pilihan yg telah sy buat dalam mencorakkan masa depan sy..

Berkatilah sy hingga ke penghujungnya Ya Allah..:)

5:44
~sok patho lg..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Makan2 di Korea..


 Assalamualaikum..hehe..makan2 di Korea?..hehe..Di mana? Di Seoul Garden..SCM

Ari nie ktorg celebrate hasil kerja keras memerah keringat, membanting tulang mencari rezeki..hehe..sehari je enjoy dan lepas tuh abis..haha..terlalu banyak perkara yang telah berlaku 3 minggu pertama di palam which i don’t know how to put all of it into words..into simple words..but i guess the word ‘money’ can explain it all..hmm

Kenapa money? Sebab semuanya berkait dgn duit..3 minggu di palam, duit keluar mngalir macam air..keluar duit dri bank terus abis..mostly sem nie duk beli buku je manjang..sy mohon dan harap sangat2 sem nie akan lebih baik dari sem lepas..ok, kita masuk balik topik seoul gardenn..hehe

Sebenarnya hasrat di hati nk g korea tapi tak berpeluang, so dapat pegi seoul garden pon jadilah..dah lama sangat nk pegi..selama nie lalu je depan kedai tuh, tak berani nak masuk, dan akhirnya malam nie masuk..haha..semuanya tanpa dirancang..hehe..nak kata dirancang pon bole jugak..haha..rancang dalam masa sehari dan terus jadik..haha..memang semuanya tak dapat dijangka,.takdir Allah SWT tak siapa dapat jangka kan..semuanya berlaku ada sebabnya yang tersendiri meskipun kita saat nie tak mungkin dapat fahaminya..hmmm..

Malam nie rasa macam lepas gian nak g jalan n makan..makan sampai muak gile..tapi yang best nye, sy sendiri pon tak pasti..sebab makan, or sebab semuanya unplanned..selalunya perkara yg unplanned mesti akan lebih enjoy dari yg kita dah plan dgn rapi..malam tadi jugak buat photoshoot kat SCM..haha..macam2 gaya setiap sorg..penat jugak sebab lepas kelas terus bergegas pegi SCM..haha..mungkin sebab pose, sy rasa amat penat tdi tpi still nak citer jugak kat inche blog..haha..

Mungkin kalau ada gmbr yg sy amek sendiri, mesti lagi best..tapi malangnya sy tak bawak kamera lg sem nie..huhu..ingt nk kumpul duit beli kamera, tpi semuanya hanya tinggal mimpi jela..huu..banyak sangat guna duit sem ni..sem depan, rasanya mesti lg banyak sebab sem depan dah mula Medical Nutrition Therapy..huu...sem depan bole la merasa camne jadik seorang dietician..huuu..harapnya sy boleh la menjadi seorang dietician yg berjaya..aminn..

Pegi makan2 ramai2 mang akan rasa best sebab kita makan dalam satu grup yg ramai..so, rasa macam meriah sgt..best la..rasa macam satu ukhuwah yg kuat..hehe..makanan mang menguatkan ikatan ukhuwah kan..bak kata NADA, ‘food bonds us together’..hehe..

Tiada gambar yg dapat dikongsi, cuma satu memori yg sy simpan bersama coretan ini..semoga ia akan sentiasa kekal sebagai memori yg indah..buang sma yg pahit bersama team usahawan NADA..simpan yg indah2 sahaja..hmm..

Banyak yg sy nak cerita, tpi tak terluah..sem nie sy rasa sy punya confidence level jdik low sgt..semoga ia akan meningkat balik, so that i can be the one that i used to be..huu.. semua yg berlaku hari nie, sy sangat2 bersyukur kepada My Creator..nomu2 kamsahamida..syukran alaik..semoga setiap yang berlaku ada hikmahnya dan pengajarannya pada kita..salam sayang..

1:33
October 4, 2013

~jodoh itu betulke milik sy..takdir..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

DIA



Dia hanya dia di duniaku
Dia hanya dia di mataku
Dunia terasa telah menghilang
Tanpa ada dia di hidupku
Dunia terasa telah menghilang
Tanpa ada dia di hidupku
Sungguh sebuah tanya yang terindah
Bagaimana dia merengkuh sadarku
Tak perlu ku bermimpi yang indah
Kerna ada dia dihidupku
Ku ingin dia yang sempurna
Untuk diriku yang biasa
Ku ingin hatinya
Ku ingin cintanya
Ku ingin semua yang ada pada dirinya
Ku hanya manusia biasa
Tuhan, bantuku tuk berubah
Tuk miliki dia..tuk bahagiakanya
Tuk menjadi seorang yang sempurna
Untuk dia..

Sy akan dedikasikan lagu nie pada jodoh sy..hehe..inche jodoh, semoga bla kita bertemu..sy akan dapat nyanyikan lgu nie untuk awak..kerana ia amat sesuai..kerana sy memang hanya insan biasa..

Lgu nie lgu OST Love in Paris kat TV3..cter feveret mak sy..hehe..
Sy suka lgu nie sbb liriknya..sesuai untuk sy yg masih blom jumpe inche jodoh..ntah wujud ntah tak..hahaha...

~TQ tuk My Creator untuk setiap pertemuan yg berlaku lam hidup sy..bak kata HLOVATE, HAVE FAITH.

16:40
August 30, 2013

~counting days to go back to palam..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Raya 2013


Assalamualaikum....inche blog...

Raya thun nie taklah meriah sgt tpi raya tetap raya kan..setiap kali raya akan tercipta memori raya yang baru yang membezakan dengan raya sebelum nie..kalau diingat balik, raya tahun nie saya tak balik kg mak saya, dan saya tak jumpa nenek saya pada pagi raya tapi saya jumpa nenek saya sebelum hari raya..pada hari terakhir bulan puasa..bila atok da tak ada, memang rasa lain, lagipun skrg saya dah besar, rasa excited raya tuh macam dah kurang, entahla mungkin banyak sebab-sebab lain jugak..

So, buat ape nak citer bende2 tak best kan, jom dengar citer yang indah2 je..hehe.. raya tahun nie sy dapat jumpa seorang kwn skolah sy dah lama tak jumpa..Azah Fatihah..hehe...dye masih mcm dulu cuma dah makin matang..besela kan..everyone grows up and become matured..disebabkan dye, sy dapat jumpa cg sekolah sy dulu, cg homeroom sy yg sgt baik n best..Cg Patli n Cg Zainab..Cg Patli masih mcm dulu, malah makin handsome..hehe..Cg Zainab masih baik n sporting cam dulu..bila jumpe kwn lama n cg lama, tetiba sy rasa rindu sgt dgn sekolah n rasa macam nak ulang SPM..tpi sejujurnya, sy dah banyak lupa kenangan waktu sekolah..semua kenangan manis dan juga pahit..Azah nie bru balik dr US, sbb tuh sy rasa mcm nak mngulang SPM..haha..tpi sebenarnya, sy dah cukup bersyukur dan gembira dengan jalan yg sy pilih skrg, jalan yg terbaik untuk sy oleh My Creator..sy akan berusaha lebih kuat untuk capai semua impian yg sy ada sekarang..takkan toleh kebelakang lg..trus berjalan hingga kejayaan menjadi milik sy..

Dan juga, raya nie akhirnya sy dapat jugak kenal n beraya kat rumah Lihayaati Mat Isa..hehe..TQ kat Nurul Syuhadah..hehe...sy bertuah dapat kenal kalian..TQ skali lg..Yaati masak special tuk ktorg berdua yg pergi beraya umah dye..sedap2..bla duk dgn dorg, mang sy akan selalu ketawa, bukan sbb dorg slalu bwat lawak, cuma rasa senang dgn dorg, mang selalunya sy akan byk ketawa..asyik2 ketawa je..kenal bru ke lama tak menjadi masalah untuk rapat..sy rasa kejap je sy bole rapat dengan dorg..dorg sgt2 baik dgn sy..Terima Kasih My Creator sbb kenalkan dorg pd sy..feeling very2 grateful..hehe

Sesuatu persahabatan tuh tak bole dinilai selama mana ia wujud, tapi dengan keserasian yg wujud antara dua pihak..kenal sekejap pon bole rapat, dan mungkin jugak kenal bertahun2 tpi tak bole nak serasi n rapat kan..semuanya ada dalam perjalanan kita kat dunia nie..kwn dekat, kwn baik, kwn rapat, sahabat sejati..semuanya memberi impak dalam kehidupan kita dan bagi sy semua persahabatan itu bernilai sama ada ia bertahan lama atau cuma sementara..so, sy nak buat pengakuan, sy sayang2 sgt2 semua kawan2 sy sepanjang perjalanan sy setakat nie..Kamsahamida, nomu2 kamsahamida kerana jadik kwn2 sy!

~TQ My Creator untuk semua yg berlaku pada bulan Syawal nie...sy sentiasa percaya semua yang berlaku ada sebabnya..so, kita tak bole mempersoalkan takdir yg ALLAH SWT tetapkan untuk kita..
~xde amek gmbr pon..slalu x ingt nk amek gmr bla jumpe..so gmbr sy jela..hmm

raya2013


21:17
August 29, 2013

~love in paris...best

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My BFF + My former school


Assalamualaikum inche blog

2-3 hari nie sy rasa happy sbb byk perkara yg menunjukkan sy dah buat satu keputusan yg baik dalam menentukan kesihatan hati sy..hehe..

Baru-baru nie befday my BFF, BFF sejak skolah lagi..i miss her a lot..talking through the phone really make me miss all our good time at school..she got free call and had called me, we talked about all sort of things that happen to us recently and also try to sort out all the memories when we at school..its kinda reminds me of my former school..

Ok, sekarang nak citer pasal my BFF..she is very2 kind and a very2 understanding person. Each time, i had problem i would tell her about it and she will always help me to be patient, sort thing out for me and help me to accept thing the way they are. I am very grateful that she is my friend and i hope and wish she will always be my friend..

I am very happy and grateful that you are my friend SITI RAFIQAH ADNIN BINTI MOHD ROSDAN....nomu2 kamsahamida..semoga ukhuwah antara kita kekal hingga ke akhir hayat dan diberkati ALLAH SWT..mekaseh adnin.. :D

My former school, i miss it a lot because there is where all the bad, good memories that give me a start to how i am for today..i am grateful and sometimes i hate the unpleasant memories i had there..hmm...but it was a memories that maybe i would cherish someday.

Kadang2 memori yang kita ada bole membuatkan kita ketawa di kemudian hari kan..sy sampai termimpi tentang my former school, kesan drpd ktorg cuba mengingat kembali semua kenangan sewaktu di sekolah..dan kebanyakkanya sy dah banyak lupa..hehe..dan bila sy mimpi pasal kwn2 sekolah, sy mimpi pasal ktorg semua berkumpul and bwat reunion kat puncak alam..tapi yg anehnya pasal mimpi sy..tetiba muncul matlutfi..hahahah..

Dan yang paling sy aneh, watak sy lam mimpi sy nie..hehe..sy nie jadik BFF matlutfi..and mungkin sy awek dye kowt..sy pon tak pasti sgt status sy lam mimpi tuh...heheheh..mimpi yng menyenangkan hati sy..

Keputusan yg saya buat ialah sy dah lupakan sibajubiru dan semua yang berkaitan dgn dye..hehe..dan sy buat dgn hati yg tenang dan lapang..sy dan bertekad nak jadikan ape yg sy rasa kat sibajubiru sebagai satu kenangan yg indah lam hidup sy..hehe..supaya bila sy ingt balik someday, cuma yg best2 je..hehe..no more eyes leaking..

Dan akhirnya sy rasa sy dah bebas..hati sy dah sihat..hehe..no more sibajubiru..sy dah berjaya buang attachment sy..kredit jugak kat AZAH FATIHAH MOHD NAZRI...

Terima kasih My Creator sbb bg sy sma kwn2 yg baik, yg cuba ubah sy jadik lebih baik dan bentuk siapa sy pada hari ini..:)

Thank a lot2 to My Creator, ALLAH SWT for all the things that happen in my life..i’ll promise to be better..i will..:DD

17:45
July 25, 2013
~16 Ramadhan 1434
~his birthday would be the beginning of my new heart and the end of us.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anthem....by Hlovate


Assalamualaikum sma...so, skrg nk cter pasal novel yg bru je abis bce..heeh..
Da sap upload gmbr, then now, story time..n the novel chosen is by Hlovate...ANTHEM..

Sebenarnye novel ni dah lme beli..adik yg tolong belikan mase first2 novel ni kua dulu,,tpi xley nk bace lg sbb tgh bz n nak final da time tuh,...n reason yg terbesar adalah sbb novel nie kat umah..sy kat palam..heeh

Ok, pasal novel ni...its an islamic novel which are not too islamic..novel nie mcm contengan jalanan tpi versi perempuan..yg sgt2 best..the main input yg sy dapat dr novel nie adalah:

-          Don’t jugde a book by its cover(common kan tpi len taw lam novel nie...point of view yg berbeza)
-          Kebaikan mang ada lam setiap insan, n setiap org akan tertarik dgn kebaikan...dan jugak..hidayah tuh kita kna carik, bla Tuhan da bg hint sket2, kita kna carik Hidayah tuh dan cuba terima with open heart..

Novel nie bwat sy pandang dunia dari sudut yg berbeza...sebagai manusia, kita mang akan sentiasa ade sifat judgemental..tpi sifat tuh tak sepatunye ade sbab boleh merosakkan hubungan yg terbina dan hubungan yg mungkin terbina..so, sifat judgemental x sepatutnye ade, sbb tulah kua “don’t jugde a book by its cover” and jugak kua “tak kenal maka tak cinta”...sbb seseorang tuh mungkin berbeza selepas kita knal dye..dan mungkin jgak ade sifat2 dlm diri dye yg baik yg xde dalam diri kita...

There are few sayings in the novel that kinda make me feel something deep inside my heart..

-          “ You can’t control your emotion, but you can control your action”
-          “ And somebody once told me, DOSA tu ialah apa yang bergetar off-tune di hati”
-          “ Wrong is wrong even if everyone is doing it, And right is right even if you are the only one doing it”

Sma ayat2 nie bwat sy byk2 sgt2 pk..huu..and ayat first tuh sy rasa sma org bole rasa..mcm sy, sy skrg dh bole da la consider bole kawal my own emotion..hehe..good for me..dulu mang sy xleh nk kawal sgt action sy klu involving Sibajubiru..dah mmg selalu camtuh, tpi since sy dh bole kawal hati skrg, sy bole la kawal diri drpd tgo dye kt fb, krna selalunya bkan ade pape yg pntg pon klu tgo..skrg bila pk balik, byk gak tindakan sy yg xbpe btol klu melibatkan dye..hmm..but i guess no more..hehe..

Klu pasal ayat no 2 tuh, sy dulu slalu sgt rasa cam tuh..bla blik dri kua jalan dgn kwn laki, akan terasa bende tuh dan sampai mata bole bocor..haha..tpi skrg x rasa sgt dh, mgkin sbb da x slalu sgt bwat perkara2 yg mcm tuh..skrg rasa mcm hati dh makin ok..hidup nie mang kena selalu ada perubahan kan, perubahan yang baik mang kena la consistent kan..so, i guess sy kena berusaha lagi kuat untuk menuju perubahan yg baik tuh.

Ha, ayat yg ketiga ni, mang random kan..dalam kehidupan seharian pon kita mang selalu nampak nie. Bende yg x bpe nak baik, mang akan ramai org praktikkan klu nak banding dgn bende2 baik. Sy pon salah seorang jugak inche blog. Tpi x ape, sma org bole berubah kalau dye berusaha dengan gigih dan jitu..hehe..and we must change for good, right, inche blog..

Selain daripada semua ayat2 diatas, satu ayat nie paling best..hehe..
“ We act on what we believe in. We’re the ones who decide on who and what we want to be We’re the one making the choices.”

So, make a good and a wise decision about our own life..it is ours not theirs no matter how much bad it seems in their eyes.

Walaupun novel nie, islamic part dye yg paling menyentuh hati dan jiwa, tpi still romantic part dye bole bwat sy sengih sorg2 and fall in love..hehehheeee..dalam novel nie Lee sgt2 sweet even mcm Hitler and Haikal sgt2 cool.. Hitler yg faham perasaan perempuan, and suke bg bunga kat Dash..rasa mcm nak bunga tetiba walaupun xdela suke sangat dengan bunga..haikal pulak, macam adik yg sgt perfect untuk dijadikan adik..haha..nak tahu, sila bace sendiri...

Overall novel ni sgt2 best, lagi2 bace masa bulan Ramadhan yang mulia nie..bole bwat kite jdik sentap, sedih, sengih sorg2 and terharu..nak tahu lebih lanjut kna la bce..hehe..

Akhir kata, thank you My Creator for giving me this book..i really love it..karya Hlovate xpernah mengecewakan..LOVE IT..:)

#kredit to my sis Nurul Wabilah sbb belikan novel nie..saranghae..n kumawo..

13:23
July 14, 2013
~5 Ramadhan 1433

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

NADAs Sem 2

Assalamualaikum....
ari nie nk cter pasal sem 2 as Nutrition And Dietetics students..
sem nie mang pnat an hopefully result sem nie sma ok..
gmbr nie sma random je..
all these are my friends












23:36
July 10, 2013
~Ramadhan....Home..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dreams

Assalamualaikum...


"Dreams, that's where I have to go
To see your beautiful face anymore"




iye..sy mimpi dye lg..bosan kan inche blog..
time stress pon dye bole muncul lam mimpi..haha
xthu la knp dye muncul tapi mimpi yg nie mang xley pkai la...sbb mang xmungkin kowt terjadi..haha
dye x mungkin akn dtg n begged me not to forget him and ask me to be his girl..haha
skrg hati sy dh x rase pape sgt..dah sembuh dgn jayanya..haha..
tpi lam mimpi tuh cam sweet lak bila pk2 balik..
dye dtg n said ape tah..dah lupe...hahah..tpi sweet la..

dh la mimpi mse mimpi pas subuh..tertido sambil bce note nutrition lifespan...
skrg bla mimpi dye xla rase mcm moved gler2 cuma still jgak akn pk pasal mimpi nie sampai esok..lalala~~
agaknye hati nie ske lg pk sal dye...hehe...

dreams is something that goes nowhere because it was never true..huu

nie bukti sy dah sembuh..hehe


happy je kan...hehe..
harap2 ape yg hati sy rasa kekal berpanjangan...
sy rasa hati sy dalam mode shutdown untuk adam..hehe

0.00
July 5, 2013
~exam DONE!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TRIED BUT FAIL


Assalamualaikum…

Someone did persuade me through songs a while ago, but he failed…
Currently i'm listening to shadows by sam tsui~~
He fails to persuade me and opened my heart to ‘love’ by human..
But now, I guess I want to close it really tight..
But, every time I heard ‘Babak Cinta by Aidil, I’ll remember him..
At first I don’t even realize that, he was using that songs to say sorry to me..
I’m a bit slow when it comes to malay songs..but still a malay songs that can really moved my heart..it is just, songs can’t persuade me..
There’s some things and events in our life that sometimes we remember but it doesn’t meant that we regret things in past.
Sometimes no matter how many times we tries to forget but eventually it will pop out and we will remember every details of that event.
For example, like I’m remembering these tiny little event each time I listen to the songs..eventhough now I’m in the middle of finishing my Anatomy assignment..hehe

I guess I want to shut down my heart for a while due to the FINAL EXAM that slowly coming..haha..
Till now..love you..
Thank you ALLAH SWT for everything that happen in my life lately..i am very2 grateful…J

18:03
June 22, 2013
~doing ANP410...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Healing...

Assalamualaikum inche blog...

i'm healing this time and it is going smoothly..hehe..
i'm happy that finally i get to forget him fully...
thank to all the xtvt that had been organised and all the assignment..huhu..
i'm happy...

now, i can free to read all his status and anything about him..
no more heart feeling..
maybe i'm matured enough now..
i'm just going to focus on my dream..
hehe..till now..

Thank You a lot to My Creator that helps me..
overcome my feeling..
healing all the wounds..
be me once again..
being the old NFA..

kamsahamida...:)

00:58
June 6, 2013
~i will forget him..this time for sure..:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SiBajuBiru


Assalamualaikum inche blog..

I’m at puncak alam now..my holidays have ended and here i am once again..finishing my second sem as nutrition and dietetics student..huhu..
Being in the second sem, makes me think a lot and reflect on what i did in sem 1..i want to get excellent result for this sem as my first sem..i didn’t get much..
As i am ready to remove the biggest attchment in my heart, which is sibajubiru..i’ve always would dream of him..this time..i’m dreaming of him while on my journey back to palam in the bus i’m taking..i dream of him twice i think..
As usual, while we on a journey to some place with a bus, we will often awake and then sleep again after awake..after all, my journey is at night, so for sure, I’ll sleep while in the bus..but still, I am dreaming of sibajubiru..
This time, I am very2 sure I can handle and teach my own heart to address him as a friend and slowly forgetting that I was once fall for him..even though there’s no memories between us..hmm..
But each time, I’ve decided that, he will appear In my dream as if I’m still holding him close..this time, he’s wearing a white kemeja..hehe..look kinda handsome to me..hmm..
That’s me..everytime I dreamt about him, my heart will feel…..
I am weak to my own heart..i can’t handle my own heart…
Every time he appear in my dream I would always wish, he’ll appear again..i would always think that there’s a reason he appear in my dream..huhu..
I guess I’m missing sibajubiru again…

As I dream about him, I guess I don’t try hard enough to forget him..i want to forget totally about him..

I want to get good result for this sem..so I have to forget him..never to get involved with any guys especially OK..huhu..I WILL!!

Help me inche blog…and I hope my creator would ease my ways..kumawo..

~2:29
June 6, 2013
~finish doing bulat’s assignment..hehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Leaking

my eyes leaking...as i watch scent of woman..
as it leaks out, my mind keep thinking...bout...
evrytime i feel sad inside..i was always thinking bout...
can't help it...
i'm trying hard to be better and good person...
to myself..
to my family...
to all my loved ones...
to My Creator...

i guess my eyes always leaking when i watch any korean drama...
which potraying sad...sad drama..sad story...sad love story...
right now, i'm healing...
no longer sad because of him..
it just when i sad, or feeling depressed..he's always the one in my mind...
i have to be strong...
i have to move on..
i will!

0:33
May 28, 2013
~hawai 5 - 0 S3

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Patience 2



Assalamualaikum....


The story continues..finally i get to settle that thing for my lil sis after waiting for 2 hours..i guess i am very very very VERY BORED times 1000..hahah...n then after settle, i am very very VERY relieved..i guess today i’ve train my patience level again..everytime i go home and help my lil sis with this thing..i’d always train for my patience level..hahah

Btw, my day helping my sis end when we got the money..haha..the kind of thing that i help my lil sis is these..

~the no of turn i get..and i get it after waiting for 4 HOURS!!

~taking pic bcoz of bored comes to us..haha

~my lil sis




Lastly, we arrive home at 3 o’clock and above maybe because i don’t rememver the exact time..haha..i’m tired n really hungry..now, i’m writing this entry after watching tv for a while..haha..

So, the values that i’ve got today is patience can be your friend if you knpw how to handle it..if not, anger will comes to you..haha..and getting mad is the easiest thing to happen when you lose your patience..haha..so, be wise nad be patience..

Take care~~

17:19
May 26, 2013
~i’m missing my dip life..huhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Patience...



Assalamualaikum guys..huhu..been a long time for me...

Hi , inche blog..my day so far wasn’t good..i guess i’m easily get mad when i’m at home..everything around me kinda increase my level of dissatisfaction and anger..grrrr.. i  write this just to kill time while waiting for the clock to turn into 12.15..huhu..i’m in the middle of getting something for my lil sister.. to get that kind of thing, i always have to increase my level of patience..i guess patience is not my strong spot..i usually don’t get mad easily but when it comes to this kind of thing..i guess i’m pretty upset and anger level risen to the limit...close to the limit...haha

Today suppose to be the day i’ll be dicussing a group assignment with my fellow classmate and group members but i guess, i’m sorry for not involving..ahaha..k2..i’m going to now..for a second time for now..hope my turn already..huhu..

12:03
May 26, 2013
~may patience be mine..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pengalaman blik mengundi PRU13 part 1



Assalamualaikum..
Pertama kali dlm sejarah hidup sy, sy akan mengundi..hehe..sy blik tuk mengundi 2mei mlm..n smpai kat KT pg 3 mei..huhu..TQ buat ainghani sekeluarga yg telah jemput sy ke rumah dorg b4 sy blik umah sy sendiri..hehe...

Sy suke sgt pegi jln2 dgn ain n family dye..pg b4 ktorg blik umah ain, ktorg pegi pasar dulu...first time sy g pasar pulau kambing..huhu..tpi sy x smpat snap gmbr..huhu..len kli sy kna beli fon yg mmpunyai kmera yg canggih..huhu..

Slepas ain, n k.ayu n mak dye selesai bli ikan, ktorg pegi kat pasar cabang 3 lak..sy tetiba rase sy noob..huhu...sy first time gak smpai kat ctuh..huhu..kat cni sy smpat snap gmbr, sket je, n xbpe berkualiti sbb kmera sy x canggih manggih sgt..huhu...









Nie antara gmbr yg sy amek..huhu..best klu blik dgn ain..hehe..bole blaja mcm2..ape yg sy xleh blaja kat umah..huhu..arituh tgok dorg bwat baulu beras..hehe..best!

Kdg2 btolla ape yg My Creator janjikan..jika kta hilang seorang kwn, Dia akn bg seorang kwn yg lg baik dr kwn yg kta hilang tuh..TQ ainghani jdik kwn sy..huhu..

Kumawo chingooo...terima kaseh byk2 ye...hehe..terasa nk bwat tepuk2 terima kasih la pulak..hehe...

Akhir kata, salam syg dr sy...

~jika kta stress, crik cara untuk alihkan perhatian diri sendiri, n hilangkan stress tuh...yg paling best bla kita bole mngadu pada ALLAH SWT..hati akn rasa tenang sgt2..
~kesabaran adalah kekuatan..

23:02
May 4, 2013
~stress hilanglah...huhu..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang..:)