Posts

Showing posts from February, 2012

Kebetulan atau Takdir???

Assalamualaikum mlm2 nie.. sy terasa nk tulis sesuatu disini...cuma apa yg sy rasa.. mungkin cuma sy yg rasa semua perkara mcm dibuat2..tpi mungkin sebenarnya mungkin itu cuma satu kebetulan dan takdir.. takdir ALLAH SWT spe yg tahu kan.. tapi perasaan juga tak dapat dielakkan.. sy ingin buang satu perasaan yg bukan milik sy tpi ia tak semudah ungkapan tak semudah makan nasi..hmm "one of the most difficult task in life is removing someone from your heart" sy kalu boleh xnk buang spe2 dari hati sy tpi klu mnyakitkan lebih baik buang..hmm
mencari permata di ribuan kaca mang susah.. merawat luka dari terkena kaca senang tpi parutnya susah nk hilang kena guna bio oil atau ubat parut tpi klu parut dihati camner?? klu luka kat tempat parut yg sma camner?? adakah hanya biarkan dan rawat tuk kali kedua?? Maha Pencipta berikan hati ini kekuatan untuk menutup semua luka sebelum meninggalkan UiTM nie.. sy ingin tggalkan UiTM nie dgn kenangan yg akan buat sy tersenyum kembali bukan kenangan yg akn buat sy b…

Lawatan ke UiTM Shah ALam

Image
Assalamualaikum inche blog..

[credits to Zulaikha Amin]
Cerita bermula apabila kami pelajar part 6 diwajibkan hadir ke UiTM Shah Alam untuk mendengar syarahan Y.A. Bahagia Tun Dr. mahadthir..pada awalnya, sy dalam dilema sama ada hendak kesana atau tidak walaupun telah dinyatakan WAJIB..hahah..
Tetapi setelah berfikir2, sy pon pergi la jugak..cramah Tun bertajuk ‘Transformasi Minda, Penyelidik Muda’..ceramah nie sgt2 best, sbb sy dan hosmet sy mang suke sgt2 dengan Tun..bila tgok biografi beliau, mang byk sgt yg telah dilakukan untuk org2 melayu..Mungkin kalau tidak kerana beliau, UiTM mungkin bukan hanya untuk Bumiputera..dan sy juga mungkin tidak berada di UiTM skrg..huhu..byk input yg dapat dri syarahan beliau..beliau menegaskan kita harus berfikiran terbuka dalam menerima sesuatu perubahan yang dapat membantu kehidupan dan kemajuan masyarakat kita..kita tidak boleh berfikiran konservatif..selain itu, kita juga harus mencuba sehingga ke tahap yg tertinggi supaya kita dapat atasi segal…

Binnabil Huda

Image
Assalamualaikum semua…

[nie tuk hati yg tenang bila dgr lagu UNIC..hehe]
Sy dah tukar lagu kat blog nie..heheh..first time dgr lgu nie, terus hati sy tertambat, tpi mase tuh sy dgr lgu nie time blogwalking n tak tahu pon lgu nie lagu spe…
Skrg sy dah thu, lgu nie lagu UNIC..lagu nie tuk Rasulullah SWT..baru2 nie UNIC dtg UiTM sy, dorg nyanyi sma lgu2 yg sy minat..hehe..and one of the song adalah lagu Binnabil Huda..lgu yg dorg nyanyi yg favourite sy ialah lagu Atas Nama Cinta, Langkah Tercipta, Erti Syukur & Binnabil Huda..suke sgt2…:D
Terima Kasih sgt2 kat pihak UNIC..dorg bg kesedaran yg Rasulullah sgt sygkan kita n kita haruslah menghargai pengorbanan Rasullulah..selalulah berselawat kpd baginda..bak kata dorg, hiburan berilmu, rohani terpandu..lgu nie de sebut selawat tuk Nabi..try la dengar ye..moga2 setiap kali awk buke blog nie, awk akan berselawat..heheh..
Hati sy makin tenang lately, mungkin sebab mggu yg sgt sibuk and penuh je jadual..huhu..dan dgn bantuan Maha Pencipta, hati…

Future!!

Image
Assalamualaikum semua..
hmm...ari nie sy pening bila fikir sal degree nak sambung ape..huhu...dah konpius lak nak pilih pe..huhu..bila fikir balik ape yang sy nak capai dalam hidup nie...rasanya kena baca contengan jalanan lagi sekali..hahah
setelah fikir dengan teliti, sy tetap rasa nak amek bawah sains jugak..cuma U je yg jauh dari family..sy xnk susahkan family sy...sy syg dorg..sy nak jadik anak n kakak yg baik kat dorg sma..syg korg..hehe..

malas nak edit..cuma nak abadikan je kenangan kat umah nenek..rindu sgt kat atok..huhu
k.la..2je rasa nak tulis..salam sayang buat semua..:))

0:07 February 8, 2012 ~hati masih x tenang sbb dye..

Contengan Jalanan

Image
Assalamualaikum inche blog..



Sy baru habis bace contengan jalanan..biasala, bila duk bace novel n blogwalking, sudah smestinya keje2 assignment yang bertimbun xdapat tuk disiapkan..hehe.. Biane tuk GM eventhough Gm xbce entry nie..hehe..nati ain siapkan ye..hehe.. Hmm…mase bersihkan diri tadi byk sgt yang de lam fikiran yang rasa nak tulis kat sini tuk memori sy..skrg dh jadik clueless la pulak..hehe..tpi sy tetap nak tulis gak pe yg sy dapat dari contengan jalanan.. Ok, firstly this statement bg makna yg sgt dalam kat sy.. ‘ada beza antara jumpa benda yg kita nak cari, dan cari benda yang kita nak jumpa’ Hmm..statement nie buat sy fikir byk sgt..lots of thing that recently happen to me.. Apa yang sy dapat lately nie adalah pe yg sy wish nak rase b4 nie..hmm..sy dulu nak sgt rasa macam mane jatuh cinta, macam mane rasa rindu kat sesorg yg bukan kawan..apa yg sy nak rasa adalah benda yg sy nak jumpa..tapi sebenarnya tuh bukan benda yg sy nak cari..sy sebenarnya nk cari seseorg yg betul3 memah…

Uneasy Feeling..

Assalamualaikum once again..
Hmm..the story starts when i listen to my sister’s story..i am a bit disappointed and jealous towards her..i know that i am not supposed to feel like that..but the truth is i am jealous..huhu..
Hmm..i was in negeri sembilan for almost 3 years right now but yet, i don’t really know about negeri sembilan..i don’t even go to the seri menanti castle..i also don’t have a chance to go to ulu bendul eventhough the place isn’t that far from my college..
I am jealous of my sister because she had travelled a lot in selangor eventhough she was only in her second sem..meaning that she is only half a year there but she had learnt about her place so fast..in only less than a year..huhu
It is not that i am upset and not happy for her, it is just the feeling of jealousy towards her experience in a short period of time..she gains lots of experiences while studying there..it just me, who was still behind her, gain little compared to her..
I know that ALLAH SWT was planning the b…

Confused

Assalamualaikum for those who spent your precious time reading what i wrote
Now, i am confused with myself..i am sad because of what appear in my dream last night.
It is not a good dream but still it always make my heart feel hurt..i am trying to heal it..
For my dearest friend, please help me and pray for me to be strong to keep moving on with no turning back..
I am happy now, but still i know My Creator want to give me more strength to my heart....
Now, i think i had fallen in love with someone that i shouldn't..
I should keep my heart for someone that that is made for me...
Please help me in keeping my heart the way it was before..
Thank you for my dearest friend who always pray for my happiness..may ALLAH SWT bless u..
Thank you!kamsahamida...:))
20:42 February 4, 2012

Perjalanan Balik Umah

Assalamualaikum pembuka coretan kali ini

Banyak sgt cerita nak cerita semasa sy dalam perjalanan nak balik umah ari nie.. Firstly, jupe dgn sorg budak yg lagi muda dari sy tpi isi upu macam sy gak..dye dari matrik..ramah sgt..suke2..nama dye sue..best borak dgn dye..comel..hehe
Second lak, sy berkenalan dgn mida mse nak balik naik bas ke Kuala Berang..tetiba terfikir nak carik seorang pakwe trg supaya ley tolong amek sy kat stesen bas..haha...tapi nie cuma terfikir je..xnak pown..haha
Yang pasal mida nie pulak..dye sgt ramah + comel..dye muda stahun dari sy tapi InsyALLAH akhir tahun nie dye akan kahwin..hehe..spanjang perjalanan balik ke kuala berang, sy duk dengar cerita dye dengan tunang dye je..mcm sweet sgt dorg...semoga dorang kekal sampai ke anak cucu....x saba rasanya nak g majlis dorg..
Best jugak la perjalanan sy ari nie, dapat menjalin ukhuwah dengan 2 ukhti..hehe..tpi yang contrast lak, parents sy kat umah risau giler sebab sy lambat sampai dan henpon sy lak mati, so dorang xle…