RSS

A Week At My Umah Sewa..

Assalamualaikum…

Ok, this time, I will wrote in malay plus english.. sy dah lama giler tak menulis di blog ni..nak kata busy sgt, busy sgt2 sebab dah tahun akhir, tapi if the passion to write tuh tak ada still xleh nak write jugak.

Seminggu cuti semester ni, I have decided that I won’t go home to my hometown. I stay with one of my housemate. If all of them going home, I guess I will go home too because I am a bit scared to stay alone in my rent house. I do miss my hometown because it has been a long time but thinking all of the tutorial, assignments and all of the papers that I need to finished and submit, so I’ve decided to stay in palam finishing all of it. Once I go home, I won’t be able to do all of that because being home, meaning free of all assignment…haha..that kind of feeling of holiday, not doing anything, just rest and lazy around..

First day

Jadi, cuti hari pertama sy di rumah sewa, sy telah menonton drama melayu tajuk “aku bukan buaya”.  Citer ni agak jiwang, so banyak lagu-lagu melayu yang agak jiwang contohnya lagu hafiz, tapi sy tak ingt pulak tajuk..haha…ingt suara hafiz je..dan sy sendiri tak percaya sy boleh stay tgok cter ni..hmm..sy bertahan sebab citer ni byk sgt lagu-lagu yang sy suka..hehe..lagu afghan..tetiba sy nak tgok pulak cter ni..lagu jodoh pasti bertemu. Dan sy berjaya habiskan tgok drama ni sampai habis. As always, the drama have happy ending. Ok la drama ni bg sy..takla best sgt sbb typical malay drama. In real life, rasanya tak mungkin terjadi kot..haha..i don’t believe in drama and fantasies.hehe

The thing about myself, bila sy dengar lagu jiwang ni, sy akan teringat kisah-kisah zaman dahulu kala sy..hahah..sy tak banyak pengalaman jatuh cinta sbb saya sendiri pon tak tahu cinta tuh macam mana..tapi dalam hidup sy, jatuh cinta tuh pernah sy rasa sbb bagi sy cinta tuh bila sy inginkan yang terbaik untuk org tuh..sy jatuh cinta dgn org yang sy tak pernah jangka..sy mungkin sukakan dia, sayangkan dia, cintakan dia..semuanya mungkin..hahaha

Semasa sy dalam proses sukakan ‘dia’ tuh, nama dia selalu ada dalam doa sy..kadang-kadang bila sy sedih, atau stress, dia akn muncul dalam mimpi sy, buatkan sy mampu tersenyum dalam keadaan yg stress.. sy tak tahu knp sy sgt suka doakan dia, Allah swt kata, jika kita sukakan seseorang, kita doakan yg terbaik untuk dia. Sepanjang dia di sana, sy selalu doakan dia. Hoping the best for him and let him always in the right path. Sy panggil dia “sibajubiru” sbb one of my friend called him that..haha..Actually, he looks very nice wearing blue colour of baju melayu. That is why he is named as “sibajubiru”.

Lama-kelamaan, hati sy makin sembuh, nama ‘dia’ tak lagi berada dalam doa sy. Kita tak boleh sukakan manusia lebih daripada kita sukakan ALLAH SWT. Mungkin hati sy dah sembuh, sy tak lagi sukakan dia..bila sy dengar he is good now. I guess I stop liking and just wishing all the best for him. Sy gembira kenali dia sbb sy belajar, erti rindu, erti sayang, erti inginkan yang terbaik untuk dia, erti tak kisah bila dia tak pernah sukakan sy. Dulu mungkin sy sedih dan kisah, tapi sekarang itu semua dah tak penting. Zaman cintan-cintun ni dah berlalu dalam hidup sy. The phase is gone already..

Sekarang focus sy hanyalah untuk habiskan belajar and contribute something to the community especially to my family and loved ones.
#sibajubiru #midsembreak
13:45
November 7, 2015

~first day mid sem break

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang..:)